Nu vă pierdeți cu firea!

Fi Rea! 2016 Văd că faptul că primarul Cătălin Cherecheş câştigă Primăria Baia Mare din arest, cu peste 70% din VOTURI iscă discuții aprinse. Trebuie totuși precizat că personajul în cauză se află în AREST PREVENTIV, nu a fost nici judecat, nici condamnat. Iar „Statul de Drepți” abuzează frecvent de această măsură PREVENTIVĂ în cazul „gulerelor albe” în timp ce mulți tâlhari și violatori sunt cercetați în stare de libertate. Sunt numeroase cazuri în care arestul preventiv nu s-a concretizat și cu o condamnare, ba, uneori nici măcar cu trimiterea în judecată. Este oarecum nefiresc ca Maricica de la Timișoara, Gigel din București sau Vasilcă de la Onești (aka. românca din Montreal, Londra, Paris sau München) să știe mai bine cine este primarul cel mai potrivit la Baia Mare decât băimărenii. Oamenii l-au votat – ca și pe Scripcaru la Brașov! – și nu există nimic mai democratic decât votul popular!
Dacă contestăm și desconsiderăm votul popular, desființăm democrația și instaurăm altceva. Și asta, dragii mei mișei, se întâmplă și ne cam place!
Mie nu-mi place nici Cherecheş, nici Scripcaru și nici mulți alții, dar, AU FOST VOTAȚI și ALEȘI! Democrația înseamnă și să nu ai mereu câștig de cauză, opiniile și opțiunile tale să fie uneori minoritare. Dacă nu înțelegi și nu poți să accepți asta, democrația nu este de tine! Asta nu înseamnă că majoritatea mereu are dreptate! În democrație, majoritatea guvernează ținând cont și de nevoile minorităților.
De 10 ani se dă o bătălie crâncenă pentru compromiterea democrației. S-a început cu demolarea instituției supreme, Parlamentul. Acum s-a trecut și la compromiterea ideii de vot. Observ, totuși, că și grupările „anti sistem”, la noi și aiurea, participă la alegeri, se bat pentru funcții publice, vor să preia puterea, vor tot în Parlament și la guvernare. Nu la… ciolan?
Nu vă pierdeți cu firea: corupții noștrii sunt mereu mai buni ca ai lor! Mai ales dacă se pretind și de dreapta!

Fi Rea! 2016

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s