Sectorul 1 pe înțelesul tuturor

Sectorul 1 Bucuresti 2016Să vă explic în două vorbe cum stă treaba cu votul din sectorul 1. Precizez, am buletin de sectorul 1 de 9 ani, am locuit efectiv acolo și acolo votez și în prezent. Mai doresc să menționez faptul că nu vorbesc despre opțiuni politice, ci strict despre „tehnicalități”.
Sectorul 1 este cel mai mare sector, ajunge din Băneasa și Străulești/Bucureștii Noi până în centru. Include și faimosul cartier Primăverii sau cochetul Aviației, dar și Dămăroaia, Chitila, Grivița, Pajura, Bucureștii Noi, etc
E ceva gen Craiova și Cluj la o laltă, dar în alte proporții. Doamna Clotilde Armand a câștigat la mustață în zonele centrale, mai ales Aviatorilor/Primăverii, zonele mai „pieptănate”, cu multe spații verzi, parcuri (Kiseleff, Herăstrău, etc), cu multe vile și ambasade, în zona rezidențială cum s-ar spune. Dar dânsa a pierdut la periferie, în zonele sărace, cu multe spații gri, oameni amărâți și blocuri înghesuite. Să vorbești de „modele matematice” în cazul unor secții de votare din zone complet diferite și cu caracteristici diametral opuse, este o escrocherie crasă. Sunt zone cu specificul alegătorului diferit, cu densitatea populației diferite ș.a.m.d. Nu poți lua modelul de vot dintr-o secție de votare și să pretinzi că el se aplică în mod asemănător la toate celelalte secții. Asta, dragii mei mișei, este o șmecherie ieftină de…Buftea. Vorba aceea: „prea suntem luați de proști, dar și suntem!”
Nicușor Dan și echipa sa știu exact acest lucru, dar duc o campanie prelungită în vederea alegerilor Parlamentare din toamnă. Îi înțeleg perfect, până ieri, alaltăieri, n-am auzit și n-am văzut-o pe doamna Clotilde Armand în viața mea! Înțeleg foamea lor de publicitate, nevoia de a fi cât mai mult în atenția mass-mediei. Însă nevoia de a te face cunoscut nu justifică sub nicio formă compromiterea ideii de vot. Votul este corect doar atunci când iese favoritul nostru și este mereu o fraudă când pierdem? Este un tipar de gândire foarte periculos. Și profund nedemocratic.
Țin minte foarte clar că în 2004, în America, mama, tata și tot neamul viu și mort al democrației, s-au renumărat voturile până a obținut victoria „cine trebuia”. Un tip tare de tot, George W. Bush….

Pe scurt: pe Clotilde au votat-o veverițele din Herăstrău, dar nu și ciorile din Bucureștii Noi! 😆 😆 😆

Sectorul 1 Bucuresti 2016

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s